Cheesecake cu capsuni si ciocolata amaruie

Cheesecake-ul cu capsuni si ciocolata amaruie este un deliciu de prajitura, care te indeamna sa ceri portii suplimentare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 150 g biscuiti
  • 150 g nuca
  • 150-200 g unt
  • 500 g branza de vaci grasa
  • 550 ml frisca lichida (350 pentru compozitie
  • 200 pentru ornat)
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite zahar pudra
  • o fiola vanilie
  • o ciocolata amaruie
  • 2 linguri gem (eu am folosit de mure
  • dar merge de orice fel
  • important e sa se lipeasca un pic capsunile de
  • tort)
  • coaja de lamaie rasa
  • 4-500 g capsuni proaspete

Mod de preparare

Biscuitii si nucile se macina. Se adauga untul topit si se amesteca sa arate ceva de genul asta: Nu trebuie sa iasa o bila de aluat, pentru ca se mai umezeste compozitia si de la branza, deci nu exagerati cu untul.
Intr-o forma de tort cu fund detasabil punem hartie de copt, apoi presam intr-un strat egal biscuitii. Amestecam bine cu un mixer branza cu ouale, zaharul, 250 ml frisca, vanilia si coaja de lamaie rasa. Este important sa rezulte o compozitie cat mai cremoasa, pentru a obtine un tort fin. Rasturnam in tava. Deasupra unei oale cu apa care fierbe (adicatelea la bain-marie), topim intr-un alt vas ciocolata, amestecand-o cu 100 ml frisca si o lingura de zahar. Dupa ce s-a topit toata o turnam deasupra branzei, dar nu intr-un singur loc. Putem apoi cu o lingurita sa ne jucam, facand niste forme. Bagam tortul in cuptorul incins la 170 de grade timp de 45 – 60 de minute (pana cand mijlocul nu mai este lichid). Este important sa folosim o temperatura mai mica de coacere pentru a nu avea crapaturi urate in compozitia de branza. Dupa ce se raceste trecem cu un cutit cu lama ingusta pe margine si o scoatem. Intindem un strat subtire de gem pe toata suprafata tortului.
Batem cei 200 ml frisca ramasi cu zaharul pudra. Asezam frisca pe margine cu o lingura . In mijloc umplem cu capsuni, lasand si cateva cu codite, pentru un strop de culoare.


Cheesecake-ul cu capsuni si ciocolata amaruie se serveste rece, ornat cu frisca si fructe proaspete.

Reteta de cheesecake cu capsuni si ciocolata amaruie a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!