Cheesecake cu fructe de padure

Cheesecake cu fructe de padure este o reteta delicioasa de prajitura. Pentru a pregati aceasta reteta de cheesecake puteti folosi fructe proaspete sau congelate.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt/margarina rece
  • 125 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura rasa gris
  • Pentru crema de branza
  • 500 gr fructe de padure (congelate)
  • 500 gr branza dulce/ricotta
  • 200 gr crema de smantana/mascarpone
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 30 gr faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • ½ lingurita rasa praf de copt
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Cheesecake cu fructe de padure este o reteta de prajitura delicioasa. Amestecam faina, praful de copt si sarea, punem untul rece taiat cubulete mici si incepem sa framantam pana vom obtine un aluat sfaramicios. Adaugam zaharul, framantam pana se incorporeaza si punem si galbenusurile batute putin cu furculita. Continuam sa framantam pan ace aluatul se modeleaza usor, il infasuram in folie alimentara si-l dam la frigider cel putin 30 minute.
In acest timp vom pregati umplutura. Mixam branza dulce cu crema de smantana si adaugam galbenusurile una cate una. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si sarea, zaharul si zaharul vanilat. Separat batem albusurile spuma tare cu un strop de sare si incorporam incet in compozitia de branza.
Scoatem aluatul de la rece, pudram bine masa de lucru cu faina si-l intindem, dupa care-l asezam cu grija intr-o tava tapetata cu unt si faina. Presaram gris, intindem o jumatate din crema de branza, presaram din nou putin gris (pentru a absoarbe sucul pe care-l lasa fructele), asezam uniform fructele de padure (pe care eu le-am lasat la decongelat putin) si in final intindem cealalta jumatate din crema de branza.
Dam la cuptorul preincalzit pana crema de branza se rumeneste pe margini, circa 30-40 minute.


Inainte de a servi acest cheesecake delicios, il lasam sa se raceasca complet.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu branza si leurda

Paine cu branza si leurda
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca