Cheesecake cu nuci si glazura caramel

Cheesecake cu nuci si glazura caramel este o prajitura cu branza si baza de biscuiti absolut delicioasa. Glazura de caramel se potriveste perfect pentru un desert care te va face sa-ti mai doresti o felie :).

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat de biscuiti:
  • -150g biscuiti simpli de ciocolata
  • -50 unt
  • topit
  •  
  • Filling/Umplutura:
  • -500g crema de branza (eu am folosit Philadelphia)
  • -2 lingurite extract de vanilie
  • -165g zahar cu granulatie fina
  • -2 oua
  • -1 lingura faina
  • -60g nuci pecan (sau doar nuci)
  • prajite si pisate marunt
  •  
  • Butterscotch Topping/Glazura caramel:
  • -75g zahar brun
  • -40g unt
  • -1 lingura smantana groasa/creme freche

Mod de preparare

-se incalzeste cuptorul la 140`-150`C
-se zdrobesc biscuitii bine iar peste acestia se toarna untul topit; se amesteca bine

-se toarna mixtura pe fundul unei tavi/forme cu diametrul de 20cm si se preseaza bine; se da la frigider 30 minute

Filling/Umplutura:
-intr-un castron se pune crema de branza impreuna cu extractul de vanilie si zaharul

-se mixeaza bine pana se obtine o crema moale, fina

-se adauga ouale, cate unul pe rand; se bate bine

-peste crema obtinuta se adauga faina cernuta si alunele pecan

-compozitia de sus obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti + unt

-se intinde bine; se da la cuptorul preincalzit timp de 45 minute

-dupa cele 45 de minute; se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa aragazului intre-deschisa

 

Butterscotch Topping/Glazura:

-pe foc, intr-un vas se combina zaharul brun, untul si smantana

-se lasa pana se topeste zaharul de tot; se obtine un sirop mai gros

-se toarna peste crema de branza racita; se da la frigider pentru cel putin 3 ore sau se lasa peste noapte

Se topeste in gura, asa-i de buna.

Observatii: Tava mea a fost de 23cm deci putea iesi si mai inalta daca foloseam una de 20cm. Din cauza asta am mai facut cativa biscuiti cu unt in plus pentru blat; ma gandeam c-o sa-mi iasa prea subtire din cauza la largimea tavii. Dar a iesit pe placul meu si ca volum si mai ales la gust.

Am uitat sa mai mentionez ca, glazura se tine foarte bine. Nu este nici tare dar nici nu curge; este perfecta.

Reteta de cheesecake cu nuci si glazura caramel a fost propusa de Rebella pe forum culinar.


Serviti cheesecake-ul cu nuci si glazura de caramel dupa ce a stat la frigider.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cozonac floare cu Finetti

Cozonac floare cu Finetti
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca