Cheesecake cu nuci si glazura caramel

Cheesecake cu nuci si glazura caramel este o prajitura cu branza si baza de biscuiti absolut delicioasa. Glazura de caramel se potriveste perfect pentru un desert care te va face sa-ti mai doresti o felie :).

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu nuci si glazura caramel

Ingrediente

  • Ingrediente blat de biscuiti:
  • -150g biscuiti simpli de ciocolata
  • -50 unt
  • topit
  •  
  • Filling/Umplutura:
  • -500g crema de branza (eu am folosit Philadelphia)
  • -2 lingurite extract de vanilie
  • -165g zahar cu granulatie fina
  • -2 oua
  • -1 lingura faina
  • -60g nuci pecan (sau doar nuci)
  • prajite si pisate marunt
  •  
  • Butterscotch Topping/Glazura caramel:
  • -75g zahar brun
  • -40g unt
  • -1 lingura smantana groasa/creme freche

Mod de preparare

-se incalzeste cuptorul la 140`-150`C
-se zdrobesc biscuitii bine iar peste acestia se toarna untul topit; se amesteca bine

-se toarna mixtura pe fundul unei tavi/forme cu diametrul de 20cm si se preseaza bine; se da la frigider 30 minute

Filling/Umplutura:
-intr-un castron se pune crema de branza impreuna cu extractul de vanilie si zaharul

-se mixeaza bine pana se obtine o crema moale, fina

-se adauga ouale, cate unul pe rand; se bate bine

-peste crema obtinuta se adauga faina cernuta si alunele pecan

-compozitia de sus obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti + unt

-se intinde bine; se da la cuptorul preincalzit timp de 45 minute

-dupa cele 45 de minute; se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa aragazului intre-deschisa

 

Butterscotch Topping/Glazura:

-pe foc, intr-un vas se combina zaharul brun, untul si smantana

-se lasa pana se topeste zaharul de tot; se obtine un sirop mai gros

-se toarna peste crema de branza racita; se da la frigider pentru cel putin 3 ore sau se lasa peste noapte

Se topeste in gura, asa-i de buna.

Observatii: Tava mea a fost de 23cm deci putea iesi si mai inalta daca foloseam una de 20cm. Din cauza asta am mai facut cativa biscuiti cu unt in plus pentru blat; ma gandeam c-o sa-mi iasa prea subtire din cauza la largimea tavii. Dar a iesit pe placul meu si ca volum si mai ales la gust.

Am uitat sa mai mentionez ca, glazura se tine foarte bine. Nu este nici tare dar nici nu curge; este perfecta.

Reteta de cheesecake cu nuci si glazura caramel a fost propusa de Rebella pe forum culinar.


Serviti cheesecake-ul cu nuci si glazura de caramel dupa ce a stat la frigider.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii