Cheesecake Tiramisu - Tiramisu reţetă readaptata

Un desert minunat, pufos si aromat! Ce poate fi mai frumos in aceasta vacanta decat sa ne rasfatam cu bunatati care mai de care! Tiramisu reţetă originală, intr-o varianta readaptata ;)

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. crusta:
  • 170 g biscuiti Petit
  • 60 g unt topit
  • 200 g piscoturi
  • Pt. crema:
  • 2 cutii mascarpone Delaco
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lg crema de ciocolata Nutella
  • 1 lg cacao
  • Pt. insiropat:
  • 200 ml apa
  • 2-3 lg zahar (dupa gust)
  • 1 lg Amaretto

Mod de preparare

Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili, se tapeteaza cu hartie de copt.

Biscuitii se macina, apoi se adauga peste ei untul topit. Se omogenizeaza bine apoi se toarna in tava. Se taseaza bine dupa care se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de 10 minute. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Se prepara siropul din apa, zahar si amaretto. Piscoturile se scufunda pe rand in sirop si se asaza unul langa celalalt, peste crusta de biscuiti dupa ce acesta s-a racit.

Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie iar apoi se adauga frisca lichida in doua reprize si se mixeaza pana se obtine o crema aerata, pufoasa si omogena. Se pastreaza cam 4-5 lg din crema, restul se toarna in tava peste piscoturi.

Restul de crema se amesteca cu crema de ciocolata pana se omogenizeaza. Se traseaza forme deasupra cu ajutorul unui posh. Se pudreaza cu cacao si se da la rece cel putin 2 ore.

Se desface inelul detasabil, se indeparteaza cu grija si se transfera pe un platou. Se portioneaza si se serveste cu mare pofta.

Sa va fie de bine!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale

Pot sa va spun despre acest tort asa: crema amaruie de ciocolata, gem de caise dulce-acrisor, fulgi de migdale, din belsug si...

Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii