Chifle cu ciocolata

Incalzim la foc mic mierea cu zaharul amestecand continuu, adaugam untul si laptele si lasam sa se raceasca. Apoi adaugam ouale, zeama de lamaie, card

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20 dkg miere
  • 10 dkg zahar
  • 5 dkg unt
  • 2 linguri lapte
  • 2 oua
  • Zeama de la ½ lamaie
  • 1 lingurita cardamom
  • ½ lingurita nucsoara macinata
  • 1 lingurita scortisora macinata
  • 3 dkg praf de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 dkg stafide
  • 5 dkg migdale feliate
  • Pentru glazura:
  • Zeama de la ½ de lamaie
  • 15 dkg gem de caise
  • 20 dkg ciocolata menaj

Mod de preparare

Incalzim la foc mic mierea cu zaharul amestecand continuu, adaugam untul si laptele si lasam sa se raceasca. Apoi adaugam ouale, zeama de lamaie, cardamomul, nucsoara si scortisoara. Amestecam faina cu praful de copt si praful de cacao si il adaugam incet la aluat. Framantam aluatul si adaugam coaja de lamaie si migdalele feliate. Punem aluatul pe hartii de copt de 6-8 cm in diamtru si le introducem intr-o forma de tort rotunda. Le coacem la 180 de grade C 15 minute. Apoi rasturnam piscoturile si le lasam sa se raceasca. Incalzim gemul cu zeama de la ½ de lamaie. Ungem chiflele si topim la baie de abur ciocolata si turnam pe prajitura inainte sa se intareasca glazura cu lamaie. Decoram cu fulgi de migdale.
Alte

Prajitura cu visine

Diplomat

Prajitura din foi cu miere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca