Incalzim la foc mic mierea cu zaharul amestecand continuu, adaugam untul si laptele si lasam sa se raceasca. Apoi adaugam ouale, zeama de lamaie, card
Incalzim la foc mic mierea cu zaharul amestecand continuu, adaugam untul si laptele si lasam sa se raceasca. Apoi adaugam ouale, zeama de lamaie, cardamomul, nucsoara si scortisoara. Amestecam faina cu praful de copt si praful de cacao si il adaugam incet la aluat. Framantam aluatul si adaugam coaja de lamaie si migdalele feliate. Punem aluatul pe hartii de copt de 6-8 cm in diamtru si le introducem intr-o forma de tort rotunda. Le coacem la 180 de grade C 15 minute. Apoi rasturnam piscoturile si le lasam sa se raceasca. Incalzim gemul cu zeama de la ½ de lamaie. Ungem chiflele si topim la baie de abur ciocolata si turnam pe prajitura inainte sa se intareasca glazura cu lamaie. Decoram cu fulgi de migdale.
Alte
Prajitura cu visine
Diplomat
Prajitura din foi cu miere
Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Andreei.
Desert tort cu mere, nuci si crema de branzaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa