Claie falsa

Taiem colacii si ii lasam sa se usuce timp de o zi. Amestecam galbenusurile cu zahar si aroma. Incalzim laptele si il turnam peste oua. Patrundem cola

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 colaci impletiti
  • 1
  • 5 litri de lapte
  • aroma de vanilie sau nuci
  • zahar dupa gust
  • 5 oua
  • Visine fara samburi sau mere
  • unt
  • pentru uns tava
  • gem

Mod de preparare

Taiem colacii si ii lasam sa se usuce timp de o zi. Amestecam galbenusurile cu zahar si aroma. Incalzim laptele si il turnam peste oua. Patrundem colacii cu acesta compozitie, apoi ii punem pe fundul unei tavi. Acoperim cu gem si visine, apo inca un rand de colaci, gem si mere. Daca a mai ramas lapte il turnam peste. Punem in cuptor pentru 30 de minute, dupa care, ungem deasupra cu albusurile cu zahar batute spuma si mai coacem in cuptor pana devine rosiatica.
Alte retete recomandate:

Prajitura cu visine

Compot de caise

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Parteneri
Bucataras.RO

Crema de ciocolata Nutella (reteta video)

Stim cu totii ce este Nutella, o crema de ciocolata si alune de padure extreme de deliciosa si de iubita. Dar daca v-as spune...

Crema de ciocolata Nutella (reteta video)
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa