Colac de Paste

Untul si zaharul se freaca spuma si adaugam pe rand zaharul vanilat, ouale batute, romul, coaja si zeama de lamaie. Cand amestecul este omogen adaugam

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul
  • 300g unt
  • 250g zahar
  • 2 lg zahar vanilat
  • 4 oua
  • 150ml rom
  • 350g amidon sau faina foarte fina pentru prajituri
  • 100g nuci macinate
  • 2 lg praf de copt
  • 150ml lapte
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • Ornare
  • 50g fistic
  • 50g migdale
  • 10 cuburi de zahar
  • 3 linguri miere

Mod de preparare

Untul si zaharul se freaca spuma si adaugam pe rand zaharul vanilat, ouale batute, romul, coaja si zeama de lamaie. Cand amestecul este omogen adaugam tot pe rand laptele, amidonul sau faina in care ati amestecat praful de copt si nucile. Ungeti cu unt o forma rotunde de tip inel. Turnati in ea compozitia obtinuta si coaceti-o la foc potrivit.

Cand s-a rumenit uniform facem proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este coapta peste tot. Cand e gata si este calduta o ungem cu un strat uniform de miere peste care presaram zahar, fistic si migdale zdrobite.

Legam colacul cu o funda colorata, il asezam pe un platou si in mijlocul lui punem ouale vopsite de Paste.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...