Cornete cu frisca sau crema

Se freaca untul cu zaharul si oul, se adauga apoi vinul, romul, uleiul si la urma faina. Se framinta un aluat potrivit de moale si se lasa 10-15 minut

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1/2 pahar vin
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri rom
  • faina cit cuprinde; CREMA: 1/2 l lapte
  • 2 linguri faina
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 250 g zahar
  • 1 praf de vanilie
  • ou pentru uns

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul si oul, se adauga apoi vinul, romul, uleiul si la urma faina. Se framinta un aluat potrivit de moale si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se intinde apoi o foaie de ½ cm, se taie fisii cu care se imbraca formele speciale(cornete), se ung cu ou si se pun la copt. Cind rulourile sint coapte se scot si dupa ce s-au racit se umplu cu frisca sau cu crema. Pentru crema se pune la fiert laptele, se adauga apoi treptat in el ouale dinainte frecate cu zaharul si faina, amestecind cu lingura pina ce se ingroasa. Cind se raceste, se adauga praful de vanilie si untul frecat spuma.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert briose cu morcovi si nuci

Daca va plac deserturile cu aroma de scortisoara si gust de nuca, aceste briose sunt ideale. Devin mai bune a doua zi,...

Desert briose cu morcovi si nuci
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise