Coroana din orez

Orezul se pune la fiert, apoi la scurs si se pune din nou apoi la fiert cu laptele, zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce a fiert, se lasa la racit si

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr orez
  • 3 cani mari cu lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 130 gr zahar
  • 300 gr frisca

Mod de preparare

Orezul se pune la fiert, apoi la scurs si se pune din nou apoi la fiert cu laptele, zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce a fiert, se lasa la racit si se amesteca apoi cu frisca. Se pune pe un platou, in forma de coroana si in mijloc se toarna compot de mere sau prune.


Se serveste imediat.

Alte retete:

Turta dulce

Ciocolata de casa

Cozonac moldovenesc

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta de dovleac cu stafide

Nicio toamna fara mirosul placintei cu dovleac!

Placinta de dovleac cu stafide
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa