Coronita cu prune

Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga treptat cate un ou si se amesteca dupa fiecare. Se pun apoi esentele si coaja de portocale. Eu am pus si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500-700 g prune coapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar tos
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • ½ pliculet praf de copt
  • 1 lingurita razatura de portocale
  • Esente
  • ½ lingurita amidon

Mod de preparare

Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga treptat cate un ou si se amesteca dupa fiecare. Se pun apoi esentele si coaja de portocale. Eu am pus si putin colorant alimentar. Faina se cerne de doua ori si se amesteca cu praful de copt si amidonul. Se adauga fana treptat si se amesteca usor. Punem jumatate din compozitie intr-o forma tapetata, punem prunele fara samburi si apoi restul de aluat. Se da la cuptor pentru 30-40 minute in functie de cuptor.


Se pudreaza cu zahar vanilat

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...