Cosulet cu fructe

Pentru a prepara aceasta reteta de cosulet cu fructe sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, frisca, zahar, rom, galbenusuri, lapte, vanilie, faina de cartofi, unt, fructe.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • 2 linguri apa rece putin indulcita
  • putina sare
  • 250 g frisca
  • zahar
  • rom
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 pahar lapte
  • 4 linguri zahar
  • vanilie
  • faina de cartofi
  • 50 g unt
  • Fructe de sezon:
  • 600 g capsuni sau fragi
  • visine
  • caise
  • struguri.

Mod de preparare

Se amesteca bine impreuna apa, faina si sarea ; se intinde o foaie de grosimea creionului si peste ea untul in strat uniform ; se im­patura in forma de plic si se pune la rece pentru 20—30 min. Se repeta operatia de intindere si impaturire a foii de trei ori, de fie­care data lasandu-se sa stea 20—30 min la rece.

Se intinde o foaie rotunda cu care se imbraca o forma de tort, trecand marginea foii peste marginea formei. Se coace la foc potrivit pana ce capata culoare galbuie. Se scoate din cuptor si cu un cutit foarte ascutit se taie marginea aluatului ce trece peste marginea cercului, se scoate usor cercul, se trage fundul formei si se aseaza cosuletul obtinut pe o farfurie.

Pentru crema, se fierbe laptele cu vanilia si zaharul. Dupa ce da un clocot, se acopera si se trage la marginea masinii.

Se freaca intr-un castron galbenusurile, adaugand cate putin din lapte si amestecand mereu pana se pune tot laptele, apoi se adauga faina de cartofi, care mai intai a fost amestecata  cu putin din compozitia de galbenusuri si lapte. Se toarna totul intr-o cratita asezata intr-un vas cu apa clocotita, pus la foc, si se amesteca neincetat pana se face ca o pasta moale. Se ia cratita de pe foc, se adauga untul, se amesteca bine si se da la rece.

Cu 15—20 min inainte de a se servi se intinde crema pe fundul cosuletului, iar peste ea se pun fructele spalate si scurse (se tin o ora in strecuratoare), presarate cu zahar si stropite cu rom. Peste fructe se aseaza frisca garnisita cu cateva fructe.


Cosuletul se poate prepara cu o zi doua mai inainte, iar umplutura se pune inainte de a fi servit.
Alte retete recomandate:
Prajitura insiropata
Prajitura cu ciocolata si musli
Prajitura cu ciocolata

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa