Cremes cu ciocolata

Se amesteca bine margarina impreuna cu zaharul si faina. Se intinde aluatul obtinut intr-o tava cu margini joase si se impunge cu o furculita in mai

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 120 gr margarina
  • 180 gr faina
  • 50 gr zahar
  • Pentru crema:
  • 120 gr margarina
  • 80 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 100 ml frisca
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • 50 ml lapte
  • 200 gr ciocolata

Mod de preparare

Se amesteca bine margarina impreuna cu zaharul si faina. Se intinde aluatul obtinut intr-o tava cu margini joase si se impunge cu o furculita in mai multe locuri, apoi se da la cuptor. Se las apoi la racit iar separat se prepara crema. Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga faina, frisca si se pune vasul pe foc mic. Se amesteca continuu si se toarna apoi crema obtinuta peste foaie coapta. Se intinde cu lama unui cutit si se lasa la frigider sa se intareasca. Intre timp se face un sos de ciocolata, din lapte si bucatele de ciocolata topita. Acesta se toarna peste prajitura inainte de servire.


Prajitura se taie cubulete si se asaza pe un platou.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura televizor Prajitura snikers Cozonac moldovenesc

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...