Cremes de post

Cremesul de post este un desert cunoscut si indragit. Acum te poti bucura de aceasta delicioasa prajitura de casa si in perioada postului.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 foi de aluat foetaj 25x40 cm
  • 2 budinci de vanilie dr.Oetker
  • 100g margarina pt prajituri
  • 1/4 lingurita vanilie macinata
  • 850 ml lapte de soia
  • 5 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • visine (optional)

Mod de preparare

Se prepara budinca. Se pune praful de budinca(amandoua) intr-un castronel, se aduga zaharul+zaharul vanilat si cateva(10-12) linguri din laptele rece. Se amesteca bine, pana nu mai ramane nici o cocoloasa.

Restul de lapte se pune la fiert. Cand acesta incepe a fierbe usor, se aduga amestecul de mai sus, si se invarte continuu pana se ingroasa budinca. Se da la racit intr-un castron, in care apoi puteti mixa.
Cand s-a racit budinca putin (dar nu de tot) adaugati margarina taiata cubulete (la temperatura camerei) si mixati. Apoi adaugati vanilia macinata, mixati cateva secunde. Chestia cu mixatul, o repetati din cand in cand (inca de vre-o 5-6 ori), pana se raceste budinca. Dupa ce s-a racit puteti amesteca in ea visine proaspete sau din compot, dar sa fie scurse bine de zeaama.

Se coc foile de foetaj pe hartie de copt la 180C, pana devin aurii. Foile se vor umfla. Imediat ce le scoateti din cuptor, puneti o foaie de hartie de bucatarie peste foaie si apasati usor pe ea. Atentie la aburul care iese din foaie-ARDE!
Foile se racesc relativ repede. Umpleti foile cu crema de vanilie, apoi puneti cremsnitul la rece. Se lasa vreo cateva ore. Inainte de servire, pudrati cu zahar pudra. Se taie foarte usor, si e super gustos de la vanilie..


Serviti cremesul de post pudrat cu zahar.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...