Cremes Kapos

Amestecam faina, zaharul pudra, margarina, praful de copt, galbenusurile cu putina smantana si impartim aluatul obtinut in 3 parti. Batem spuma albusu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 40 dkg faina
  • 20 dkg zahar
  • 25 dkg margarina
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • Putina smantana
  • 15 dkg zahar
  • Nuca maruntita
  • Pentru crema:
  • 4 linguri faina
  • 4 dl lapte
  • 1 ou
  • 25 dkg margarina
  • 25 dkg zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Amestecam faina, zaharul pudra, margarina, praful de copt, galbenusurile cu putina smantana si impartim aluatul obtinut in 3 parti. Batem spuma albusurile cu zaharul si o intindem peste foile intinse, presaram nucile maruntite si le coacem pe rand. Pentru crema fierbem faina, laptele si ouale. Batem spuma margarina, zaharul pudra si zaharul vanilat. Racim crema fiarta si amestecam cu crema de margarina, umplem foile. Recomandam coacerea cu o zi inainte de servire.
Alte retete de prajituri recomandate

Placinta cu branza

Torturi cu capsuni

Desert cu capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie

......nu imi vine nimic in minte decat ca sunt dezamagita ca frisca mi-a facut probleme dar nu m-am lasat si tot mi-a iesit...

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca