Cremes Somogyi

Foaie: batem spuma 10 dkg de zahar pudra, 2 galbenusuri si 5 dkg de margarina. Amestecam 20 dkg de faina cu ½ pachet de praf de copt si incorporam

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 25 dkg margarina sau unt
  • 45 dkg zahar pudra
  • 38 dkg faina
  • 1 pachet praf de cipt
  • 5 dl lapte
  • 1 bucata coaja de lamaie
  • 10 dkg nuca macinata
  • 1 lingurita cafea macinata
  • 2 linguri praf de cacao
  • 1 tableta ciocolata de menaj

Mod de preparare

Foaie: batem spuma 10 dkg de zahar pudra, 2 galbenusuri si 5 dkg de margarina. Amestecam 20 dkg de faina cu ½ pachet de praf de copt si incorporam in crema de spuma, apoi adaugam 1-2 linguri de lapte si coaja de lamaie. Framantam bine si coacem 2 foi. Piscot: amestecam 6 galbenusuri cu 20 dkg zahar pudra, apoi adaugam 10 dkg de nuci macinate, 8 dkg de faina, jumatate de pachet de praf de copt, cafeaua macinata, lingura de praf de cacao si framantam amestecul, la sfarsit incorporam spuma cu grija si coacem pe hartie de copt. Crema: fierbem 10 dkg de faina in 5 dl lapte. Batem spuma 20 dkg de margarina si 15 dkg de zahar pudra, amestecam cele doua creme, la final adaugam o lingura de praf de cacao. Montam prajitura dupa ce piscotul s-a racit. Punem intre doua foi piscotul si crema. Deasupra glazuram cu ciocolata topita.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Dulceata cu visine

Compot de visine

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...