Cremsnit cu foi facute in casa

Cremsnitul sau cremesul, cum vrem sa-l numim, imi place tare mult, insa imi cere destul de mult timp sa-l pregatesc, deoarece imi place sa-mi fac eu foile.

Portii
8
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat pentru 2 foi:
  • 600 gr faina
  • 1 lingura untura
  • 1 galbenus
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura bicarbonat
  • 1 lingurita sare
  • apa,cat e necesar
  • Pentru uns:
  • 200 gr Faina
  • 3 linguri Untura
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 5 galbenusuri
  • 1 pastaie de Vanilie
  • 150 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 300 ml frisca

Mod de preparare

Din ingrediente se framanta un aluat bine lucrat si usor de intins. Se imparte in doua parti,se intind foi. Untura se amesteca cu faina si se imparte si aceasta in doua parti. Fiecare foaie se intinde si se unge cu untura amestecata cu faina. Se ruleaza foarte strans.


Ridicam sulul de la un capat si il pliem. Se intinde apoi iar foaie de marimea tavii.Coacem foile pe dosul tavii unse cu foarte putin ulei. Manevram foile cu grija deoarece sunt fragile, se sfarma repede.


Crema: Amestecam praful de budinca in lapte,adaugam galbenusurile batute cu zahar. Pastaia de vanilie se taie si se scot semintele care se pun in lapte. Fierbem crema la foc mic pana cand se ingroasa. Dam deoparte de pe foc si adaugam untul taiat cuburi.Amestecam bine si acoperim crema cu o folie alimentara. Lasam crema sa se raceasca.


Pentru a monta cremsnitul procedam astfel: Pe o foaie intindem crema in strat uniform. Peste crema intindem frisca batuta. Deasupra punem cea de a doua foaie pe care am sfaramat-o. Pudram cu zahar pudra vanilinat.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca