Cuiburi pufoase

Branza si smantana se scot din frigider cu cel putin o ora inainte de a incepe. Faina se cerne impreuna cu amidonul si sarea. Daca branza nu e prea "f

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200g branza dulce
  • 90g smantana groasa
  • 50g unt moale
  • 60ml lapte caldut
  • 6 galbenusuri
  • 60g faina
  • 20g amidon (cornstarch)
  • un praf de sare
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 6 albusuri
  • 1/4 lingurita crema de tartar
  • 70g zahar (sau 140g pt. cine vrea mai dulce )

Mod de preparare

Branza si smantana se scot din frigider cu cel putin o ora inainte de a incepe.

Faina se cerne impreuna cu amidonul si sarea.

Daca branza nu e prea "finuta" se trece prin sita.

Branza, smantana si untul se freaca pana ce devin o crema omogena. Se toarna laptele putin cate putin si se amesteca bine. (1)

Se adauga apoi galbenusurile, amestecul de faini si zeama de lamaie, amestecand bine dupa fiecare. (2)

Albusurile se mixeaza putin, se adauga tartar-ul si se mixeaza, se adauga si zaharul, in 2-3 reprize si se mixeaza pana devine o spuma tare (ca la bezele). (3)

Peste albusuri se toarna amestecul cu branza, in 3 reprize, amestecand bine de fiecare data (in special dupa prima repriza, sa nu ramana "bulgari" de albus).

Se toarna compozitia in forma tapetata cu hartie de copt, se aseaza in tava de aragaz in care se toarna apoi apa fierbinte si se coace la 160 C pt. 60-70 min. sau pana devine aurie.

Cand este gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca in forma. Dupa ce s-a racit bine se taie; se poate si pudra cu zahar.
Pofta buna!

Reteta "Cuburi" pufoase a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete de prajituri gasiti aici:

Tort de ziua indragostitilor,

Tort de Valentine's day,

Inimioare din blat de pandispan cu nuca

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv tort, cu oua si lactate

Suntem în Săptămâna Albă, avem dezlegare la ouă și la produse lactate, așa că pentru Lăsata Secului de...

Aperitiv tort, cu oua si lactate
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii