Cupcakes cu ciocolata si sos de cafea sunt o gustare delicioasa. Briosele cu ciocolata merg de minune a fi servite langa sosul de cafea.
Preparare:
1. Amesteca untul cu zaharul brun pana cand obtii o crema.
2. Bate oul cu zaharul vanilat si cafeaua solubila.
3. Incorporeaza totul in crema de unt, adauga putin cate putin faina si cacaua cernute, alternand cu lapte caldut. Eu am incalzit o cana cu lapte si am pus treptat, cate o lingura, pana am numarat 7 linguri si mi-am dat seama ca e gata compozitia, pentru ca v-am spus la inceput, in reteta era trecut gresit 700ml lapte.
Amesteca pana capata o consistena omogena.
4. Unge cu unt pe interior 4 forme si umplele pe trei sferturi cu compozitia de mai sus.
5. Asaza cate un patratel de ciocolata-Schogetten e cea mai potrivita, patratelele sunt gata rupte :P- in mijlocul cupcakesului.
6. Pune formele in cuptorul reglat la 190 de grade pentr aproximativ 20 de minute.
Buna-i ciocolata, nici macar nu s-a topit...
7. Intre timp, amesteca galbenusul cu zaharul, esenta de cafea si lichiorul, pana cand devine spumos.
8. Scoate prajiturile din forme, presara-le cu zahar pudra si cafea solubila sau cacao si serveste-le cu sosul de cafea.
Eu am scos o singura prajitura din forma, pe celelalte le-am lasat si am turnat sos peste ele...s-au inmuiat si au fost delicioase, cu arome puternice de cafea si crema de whisky ;-)
Ce frumos ar fi fost sa servim un cupcakes de ciocolata cu sos de cafea cu ochii pe acest ceas: http://shabbychicshop.ro/ceasuri/849-ceas-cu-briosa-ciocolata.html
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti