Cupcakes cu ciocolata si sos de cafea

Cupcakes cu ciocolata si sos de cafea sunt o gustare delicioasa. Briosele cu ciocolata merg de minune a fi servite langa sosul de cafea.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 bucati:
  • 100g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 60g unt
  • 15g zahar brun
  • 4 patratele de ciocolata neagra
  • 10g cacao neagra
  • 1 ou
  • 1 plic de cafea solubila
  • 1 plic zahar vanilat
  • 70 ml lapte.
  • Pentru sos:
  • 1 lingura esenta de cafea Dr.Oetker
  • 1 lingura whisky cream
  • 1 galbenus
  • 3-4 linguri de zahar pudra.

Mod de preparare

Preparare:

1. Amesteca untul cu zaharul brun pana cand obtii o crema.
2. Bate oul cu zaharul vanilat si cafeaua solubila.

3. Incorporeaza totul in crema de unt, adauga putin cate putin faina si cacaua cernute, alternand cu lapte caldut. Eu am incalzit o cana cu lapte si am pus treptat, cate o lingura, pana am numarat 7 linguri si mi-am dat seama ca e gata compozitia, pentru ca v-am spus la inceput, in reteta era trecut gresit 700ml lapte.

Amesteca pana capata o consistena omogena.

4. Unge cu unt pe interior 4 forme si umplele pe trei sferturi cu compozitia de mai sus.
5. Asaza cate un patratel de ciocolata-Schogetten e cea mai potrivita, patratelele sunt gata rupte :P- in mijlocul cupcakesului.

6. Pune formele in cuptorul reglat la 190 de grade pentr aproximativ 20 de minute.

Buna-i ciocolata, nici macar nu s-a topit...

7. Intre timp, amesteca galbenusul cu zaharul, esenta de cafea si lichiorul, pana cand devine spumos.
8. Scoate prajiturile din forme, presara-le cu zahar pudra si cafea solubila sau cacao si serveste-le cu sosul de cafea.


Eu am scos o singura prajitura din forma, pe celelalte le-am lasat si am turnat sos peste ele...s-au inmuiat si au fost delicioase, cu arome puternice de cafea si crema de whisky ;-)


Ce frumos ar fi fost sa servim un cupcakes de ciocolata cu sos de cafea cu ochii pe acest ceas: http://shabbychicshop.ro/ceasuri/849-ceas-cu-briosa-ciocolata.html

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca