Cupcakes rosii ca de catifea

Red Velvet Cupcakes sau Cupcakes rosii ca de catifea sunt niste briose delicioase imbracate cu o crema de branza foarte fina.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat
  • · 2 oua
  • · 100 gr zahar
  • · semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • · 100 ml lapte
  • · 1 lingurita otet
  • · 100 gr unt
  • topit
  • · o lingurita suc concentrat de sfecla rosie
  • · 130 gr faina
  • · 10 gr cacao pudra
  • · ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • · 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • · 200 gr crema de branza Philadelphia
  • · 150-200 gr zahar pudra cu aroma de vanilie (depinde cat doresti sa fie de dulce)
  • · 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Red Velvet Cupcakes sau Cupcakes rosii ca de catifea sunt niste briose delicioase imbracate cu o crema de branza foarte fina.
Prima data trebuie sa incingi cuptorul la 180°C.

Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si semintele de vanilie. Incorporeaza laptele urmat de otet, unt topit si sucul de sfecla rosie (acesta trebuie sa fie concentrat, adica il puteti fierbe pana se mai evapora un pic). Amesteca faina cu cacaoa, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Inglobeaza ingredientele uscate in cele lichide. Imparte aluatul in forme de briose din silicon sau intr-o tava de briose si da la copt 20-25 minute. Lasa briosele sa se raceasca complet.

Pentru crema, bate frisca lichida intr-un vas. In alt vas bate crema de branza cu zaharul pudra apoi adauga frisca batuta si amesteca pana la omogenizare. Decoreaza briosele cu crema.


Cupcakes rosii ca de catifea se servesc ca si desert impruna cu o cafea sau un pahar de racoritoare.
Sursa acestei retete este blogul culinar Laura Cuisine.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...