Dobos

Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie si zeama. Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma tare cu putina sare si fai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 10 oua
  • 200 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 1 lamaie
  • unt
  • sare
  • Pentru crema:
  • 250 gr unt
  • 300 gr ciocolata
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • Pentru glazura:
  • ciocolata menaj

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie si zeama. Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma tare cu putina sare si faina. Se coc din aceasta compozitie 8-10 foi, pe fundul unei tavi unse cu unt. Separat, se freaca, pentru crema, spuma untul cu ciocolata, topita in prealabil in 4 linguri de apa, la foc mic. Se bat bine cu zaharul ouale, pe baie de aburi. Dupa ce s-a racit, se amesteca bine cu untul, apoi cu crema obtinuta se ung foile. Ciocolata menaj se topeste pe baie de aburi si se unge prajitura cu glazura obtinuta.


Prajitura se poate servi dupa ce a stat la rece.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Prajituri simple Prajitura televizor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...