Ecler

Se pune untul, laptele si putina sare, sa fiarba, pe foc mic. Se adauga apoi faina si se amesteca bine. Se incorporeaza pe rand ouale apoi se lasa sa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 linguri faina
  • 1 lingura zahar
  • 100 g unt
  • 3—4 oua
  • sare
  • o crema
  • 1 pahar lapte

Mod de preparare

Se pune untul, laptele si putina sare, sa fiarba, pe foc mic. Se adauga apoi faina si se amesteca bine. Se incorporeaza pe rand ouale apoi se lasa sa se raceasca. Se iau cu mana, din aluatul format, bucati si se modeleaza batoane de lungimea si grosimea unui deget mare. Se asaza pe o tava la distanta intre ele si se tin in cuptor aproximativ 25 minute. Dupa ce s-au copt si racit, se despica intr-o margine pe lungime si se umplu cu crema de vanilie.


Se servesc ornate cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Lapte de pasare

Cozonac moldovenesc

Tiramisu

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...