Ecler dietetic

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • esenta de rom
  • 2 galbenusuri
  • indulcitor dupa gust (pudra sau lichid)
  • 3 linguri lapte praf degresat
  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 1 pliculet de ness
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 600 ml lapte degresat 0
  • 1% grasime
  • indulcitor dupa gust
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • indulcitor
  • apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 3 tablete de ciocolata dietetica Sly (25 g x 3)
  • cateva linguri de lapte degresat

Mod de preparare

Incepem cu crema:

Punem 500 ml lapte intr-o cratita pe foc mic si adaugam galbenusurile batute cu putin indulcitor, apoi amestecam cu un tel.

Intr-un bol separat amestecam amidonul, indulcitorul si laptele ramas (100 ml) pana se formeaza ca o pasta.

Adaugam aceasta compozitie peste laptele fierbinte din oala si amestecam cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La sfarsit adaugam si esenta de vanilie si lasam crema la racit.

Blat:

Batem albusurile spuma impreuna cu indulcitorul, apoi adaugam galbenusurile.

Turnam in ploaie laptele praf degresat, taratele de ovaz, nessul, praful de copt si esenta de rom si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Tapetam tava cu hartie de copt (eu am pus intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm) si turnam 1/2 din compozitie. Dam la cuptor pentru aprox. 10-15 minute la foc mic-mediu. Se verifica cu o scobitoare daca este gata.

La fel procedam si cu a 2-a foaie de blat.

Lasam blaturile la racit apoi punem primul blat pe o tava si il insiropam (pt sirop amestecam apa, indulcitor si esenta de rom). Adaugam crema si al 2-lea blat pe care il insiropam.

Glazura:

Topim pe baie de aburi ciocolata si o amestecam cu 2-3 de lapte pana cand se leaga. Turnam glazura peste tort si dam la frigider.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cheesecake cu jeleu de piersici

Un desert atat de divin, dar pe care am evitat sa il fac pana acum. De ce am evitat? Pentru ca, am zis ca, nu cred ca o sa le...

Cheesecake cu jeleu de piersici
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca