Eclerele cu ciocolata reprezinta desertul ideal. Contin faina, lapte, zahar, cacao, frisca, oua si esenta de rom.
Pentru aluat, se pune apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Se adauga faina, cand apa fierbe si se amesteca bine, sa nu se formeze cocoloase. Se lasa compozitia la racit, apoi se adauga ouale pe rand. Se pun eclere mici intr-o tava tapetata cu hartie de copt la distanta de 4-5 cm una de alta. Se coc 15-20 de minute, apoi se lasa la racit. In timpul acesta se pregateste crema. Se amesteca faina cu zaharul si cacaua si 5-6 linguri de lapte. Se toarna restuld e lapte cald si se amesteca bine. Se fierbe crema pana se ingroasa, apoi se lasa la racit, in frigider 1-2 ore. Se taie eclerele pe jumatate si se umplu cu crema de ciocolata. Se orneaza cu crema si frisca deasupra.
Se servesc imediat.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Tort diplomat
Tiramisu
Pentru ca mi-a placut mult rulada lui Merisor am pregatit si eu doua placinte rulate cu dovleac turcesc. Daca mi-aduc...
Desert placinte rulate cu dovleac turcescGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa