Felie cu frisca

Batem spuma 3 albusuri cu 11 dkg de zahar, apoi adaugam 3 galbenusuri si praful de copt amestecat cu 2 pachete de budinca. Coacem in cuptorul pre-inc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 22 dkg zahar
  • 4 pachete budinca de ciocolata
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura praf de cacao
  • Pentru crema:
  • 6 dl lapte
  • 2 pachete budinca de ciocolata
  • 2 linguri zahar
  • 25 dkg margarina
  • 25 dkg zahar pudra
  • Pentru crema de frisca:
  • 4 dl frisca Hulala
  • 1 lingura gelatina
  • 1 dl apa
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 8 dkg zahar
  • 6 dkg margarina
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri praf de budinca de ciocolata
  • 1 lingura praf de cacao

Mod de preparare

Batem spuma 3 albusuri cu 11 dkg de zahar, apoi adaugam 3 galbenusuri si praful de copt amestecat cu 2 pachete de budinca. Coacem in cuptorul pre-incalzit cateva minute. Coacem in acelasi mod si cealalta foaie. Pentru crema amestecam margarina cu zaharul pudra. Amestecam praful de budinca cu zaharul, laptele si le fierbem, la baie de abur racim amestecul amestecand continuu. Amestecam budinca cu crema de unt. Dizolvam gelatina in apa rece si o incalzim putin. Batem frisca tare si incorporam incet gelatina in ea. Ungem o foaie cu crema de ciocolata, intindem frisca deasupra, acoperim cu cealalta foaie si punem la rece. Preparam glazura de ciocolata. Punem ingredientele intr-un vas mic, le topim la baie de abur si o intindem deasupra piscotului.
Alte retete de prajituri

Rulada de fructe

Cornulete

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulada diplomat

Daca tot am facut azi 4 ani de cand ma aflu printre voi, am zis ca totusi nu pot lasa aceasta zi fara o reteta festiva asa ca...

Desert rulada diplomat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca