Felie cu frisca

Batem spuma 3 albusuri cu 11 dkg de zahar, apoi adaugam 3 galbenusuri si praful de copt amestecat cu 2 pachete de budinca. Coacem in cuptorul pre-inc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 22 dkg zahar
  • 4 pachete budinca de ciocolata
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura praf de cacao
  • Pentru crema:
  • 6 dl lapte
  • 2 pachete budinca de ciocolata
  • 2 linguri zahar
  • 25 dkg margarina
  • 25 dkg zahar pudra
  • Pentru crema de frisca:
  • 4 dl frisca Hulala
  • 1 lingura gelatina
  • 1 dl apa
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 8 dkg zahar
  • 6 dkg margarina
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri praf de budinca de ciocolata
  • 1 lingura praf de cacao

Mod de preparare

Batem spuma 3 albusuri cu 11 dkg de zahar, apoi adaugam 3 galbenusuri si praful de copt amestecat cu 2 pachete de budinca. Coacem in cuptorul pre-incalzit cateva minute. Coacem in acelasi mod si cealalta foaie. Pentru crema amestecam margarina cu zaharul pudra. Amestecam praful de budinca cu zaharul, laptele si le fierbem, la baie de abur racim amestecul amestecand continuu. Amestecam budinca cu crema de unt. Dizolvam gelatina in apa rece si o incalzim putin. Batem frisca tare si incorporam incet gelatina in ea. Ungem o foaie cu crema de ciocolata, intindem frisca deasupra, acoperim cu cealalta foaie si punem la rece. Preparam glazura de ciocolata. Punem ingredientele intr-un vas mic, le topim la baie de abur si o intindem deasupra piscotului.
Alte retete de prajituri

Rulada de fructe

Cornulete

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...