Flan cu spuma de capsuni

Se prepara aluatul frantuzesc din ingredientele indicate. Se coc doua foi, timp de 30 de minute, care se pot umple cu spuma nefiarta sau cu spuma fia

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 250 gr unt
  • 100 ml apa
  • 1 lingura otet
  • sare
  • Pentru spuma nefiarta:
  • 5 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 200 gr capsuni
  • lamaie
  • Pentru spuma fiarta:
  • 5 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 200 gr capsuni
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Se prepara aluatul frantuzesc din ingredientele indicate. Se coc doua foi, timp de 30 de minute, care se pot umple cu spuma nefiarta sau cu spuma fiarta. Spuma nefiarta: se spala capsunile, se curata si se zdrobesc cu furculita. Se bat albusurile spuma tare, se adaug treptat, zaharul si capsunile si se bate in continuare, ca sa nu se lase spuma. Cand este gata, se stropeste cu zeama de lamaie, se amesteca usor si se aseaza intre foi. Se taie prajitura in patrate, cu un cutit foarte bine ascutit. Spuma fiarta (poate fi pastrata 24 de ore): se face intr-un ibric, un sirop din apa cu zahar, care se fierbe pana se ingroasa. Se adauga in sirop capsunile zdrobite si se mai fierbe pana se leaga foarte bine. Se bat albusurile spuma tare, se toarna peste ele siropul fierbinte, cate putin si se mai bate pentru a nu se lasa spuma. Se pune spuma intre foi si se taie prajitura.

Alte retete de dulciuri:

Spuma de capsuni

Aluat frantuzesc

Ciocolata de casa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas

Retete de gulas sunt multe si fiecare zona are specificul ei. Gulasul este o reteta foarte veche, care se face la ceaun....

Gulas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca