Fojetaj cu crema de vanilie

Se intinde aluatul de grosimea varfului de cutit si se pun la copt cele 2 foietaje obtinute. Pentru creme se amesteca oul, galbenusurile, zaharul, z

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de foietaj
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 1 ou
  • 700 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 2 pachete de zahar vanilat
  • 2 linguri de faina
  • zahar vanilat pentru decor

Mod de preparare

Se intinde aluatul de grosimea varfului de cutit si se pun la copt cele 2 foietaje obtinute. Pentru creme se amesteca oul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si faina, se pune laptele si la bain-marie se amesteca pana se obtine o crema groasa. Cand s-a racit crema, se intinde peste un fojetaj iar celalalt se pune peste. Al doilea foietaj este indicat sa fie taiat dinainte patratele, asa va fi mai usor de taiat.
Alte retete recomandate

Dovlecei cuptor

Dovlecei umpluti

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute imbracate in susan la cuptor

Chiftelute imbracate in susan la cuptor
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise