Galuste cu branza

Se zdrobeste cu furculita branza de vaci, apoi se amesteca 3 oua intregi, cu 100 gr gris si jumatate lingurita sare. Daca branza este foarte apoasa, s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr branza vaci
  • 3 oua
  • 100-120 gr gris
  • 1 lamaie
  • 100 gr pesmet
  • 20 gr unt
  • 100 gr glucoza
  • sare
  • 2 linguri smantana

Mod de preparare

Se zdrobeste cu furculita branza de vaci, apoi se amesteca 3 oua intregi, cu 100 gr gris si jumatate lingurita sare. Daca branza este foarte apoasa, se mai adauga 20 gr gris. Coaja de la o lamaie va da un gust si o aroma deosebita. Inainte vom pune lamaia in apa calda si o vom spala bine.

Aluatul framantat bine il lasam sa se odihneasca cateva ore, pentru ca grisul sa se umfle, apoi cu mainile umede vom forma galuste de marimea nucilor.

Apoi intr-un vas mai mare, in apa multa, clocotinda, se vor aseza la baza acestuia si se fierb pana se ridica deasupra. Deoarece galustele cu branza trebuiesc fierte mai mult timp, pentru siguranta, vom taia in doua una sa vedem daca s-au fiert si gustam. Daca sunt fierte si inauntru, le scoatem cu o sita, le scurgem bine si punem o cantitate mai mica in pesmet prajit.

Pesmetul, peste care am presarat un praf de sare fina si 20 grame unt, se prajeste pana devine auriu, deasupra gazului acoperit cu o masca, amestecand mereu.

Daca s-a racit, punem pe o scandura de intins mai mare, adugand si 100 grame glucoza si il punem deoparte.

Galustele strecurate bine le punem pe o farfurie, si lasam cateva minute sa se usuce, pentru ca pesmetul sa nu se umezeasca.

Cui ii plac galustele cu branza sarate, la prajirea pesmetului, pot pune o jumatate lingurita sare. Se servesc calde, ca si fel principal. Sunt si mai bune daca picuram si putina smanatana, chiar inainte de consumare. Galustele cu branza sunt cele mai bune proaspete. Se pastreaza in frigider.
Pofta buna!

Alte retete de prajituri gustoase gasiti aici:

Prajitura cu visine

Prajitura cu mere rapida

Placinta cu capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan

De sezon;) Și tare bunnn, eu l-am ocolit mulți ani, dar anul ăsta am redescoperit dovleacul ;) O bunatate, dulce sau...

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca