Halva de gris

Se pune untul la topit, apoi se adauga grisul cernut, se amesteca la cald, pana incepe sa se rumeneasca. Se toarna apoi laptele fierbinte, indulcit c

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr gris
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 20 gr cacao
  • 100 gr nuci
  • 1 pachetel zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune untul la topit, apoi se adauga grisul cernut, se amesteca la cald, pana incepe sa se rumeneasca. Se toarna apoi laptele fierbinte, indulcit cu zaharul vanilat, se adauga apa clocotita si se prepara un gris potrivit de gros. Se adauga cacaua si se amesteca repede, sa nu se formeze cocoloase. Se adauga apoi nucile tocate marunt, zaharul vanilat si se amesteca din nou. Cu ajutorul unei linguri unse cu unt se formeaza galuste de marimea unui ou.


Se servesc recei, ca desert.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce Prajitura snikers Ciocolata de casa

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa