Halva de gris

Se pune untul la topit, apoi se adauga grisul cernut, se amesteca la cald, pana incepe sa se rumeneasca. Se toarna apoi laptele fierbinte, indulcit c

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr gris
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 20 gr cacao
  • 100 gr nuci
  • 1 pachetel zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune untul la topit, apoi se adauga grisul cernut, se amesteca la cald, pana incepe sa se rumeneasca. Se toarna apoi laptele fierbinte, indulcit cu zaharul vanilat, se adauga apa clocotita si se prepara un gris potrivit de gros. Se adauga cacaua si se amesteca repede, sa nu se formeze cocoloase. Se adauga apoi nucile tocate marunt, zaharul vanilat si se amesteca din nou. Cu ajutorul unei linguri unse cu unt se formeaza galuste de marimea unui ou.


Se servesc recei, ca desert.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce Prajitura snikers Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...