Kuglof

Drojdia se pune la fermentat in 30 ml lapte cald. Margarina, zaharul, sarea, stafidele, zahar vanilat si galbenusurile se freaca pana se obtine o com

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g faina de placinta
  • 100 g zahar
  • 20 g drojdie
  • 400 – 500 l lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100 g margarina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • Un praf de sare
  • Untura pentru uns tava
  • Zahar vanilat pudra pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Drojdia se pune la fermentat in 30 ml lapte cald. Margarina, zaharul, sarea, stafidele, zahar vanilat si galbenusurile se freaca pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga drojdia crescuta, faina si atata lapte caldut ca sa se obtina un aluat usor si moale. Se framanta cu lingura sau mixerul si cand face basici se pune in formele de kuglof unse (aluatul sa ajunga pana la jumatatea formei). Se lasa sa creasca in loc cald pana cand se umple forma. Se pune la cuptorul incalzit dinainte cca 40 minute mai intai la foc iute apoi la foc moderat. Se controleaza cu acul inainte de a-l scoate. Daca e copt se pune pe scandura de bucatarie.
Alte retete recomandate

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...