Magnat cu nuca

Aluatul este uns cu gem. Framantam ingredientele pentru aluat si il impartim in 2 parti. O parte o intindem si o ungem cu gem. Amestecam ingredinetele

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 40 dkg faina
  • 20 dkg margarina
  • 1 plic praf de copt
  • 15 dkg zahar pudra
  • 1 ou
  • Coaja si zeama de la o lamaie
  • 2 dl smantana
  • Pentru unplutura:
  • 20 dkg zahar
  • 4 galbenusuri
  • 20 dkg nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 glbenusuri

Mod de preparare

Aluatul este uns cu gem. Framantam ingredientele pentru aluat si il impartim in 2 parti. O parte o intindem si o ungem cu gem. Amestecam ingredinetele pentru umplutura si o intindem pe foaie. Restul foii o pozitionam in forma de zabrele deasupra umpluturii. Coacem in cuptorul fierbinte.
Alte retete cu prajituri

Prajitura mere

Tort diplomat

Placinta cu branza

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si prune

"Ziua cand imi rasfat nevasta", sotul in cazul meu. Cu asa reteta mi-ar placea sa fiu rasfatata! Imi place sa...

Prajitura cu branza si prune
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca