Magnat cu nuca

Aluatul este uns cu gem. Framantam ingredientele pentru aluat si il impartim in 2 parti. O parte o intindem si o ungem cu gem. Amestecam ingredinetele

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 40 dkg faina
  • 20 dkg margarina
  • 1 plic praf de copt
  • 15 dkg zahar pudra
  • 1 ou
  • Coaja si zeama de la o lamaie
  • 2 dl smantana
  • Pentru unplutura:
  • 20 dkg zahar
  • 4 galbenusuri
  • 20 dkg nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 glbenusuri

Mod de preparare

Aluatul este uns cu gem. Framantam ingredientele pentru aluat si il impartim in 2 parti. O parte o intindem si o ungem cu gem. Amestecam ingredinetele pentru umplutura si o intindem pe foaie. Restul foii o pozitionam in forma de zabrele deasupra umpluturii. Coacem in cuptorul fierbinte.
Alte retete cu prajituri

Prajitura mere

Tort diplomat

Placinta cu branza

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...