Magnat cu nuca

Aluatul este uns cu gem. Framantam ingredientele pentru aluat si il impartim in 2 parti. O parte o intindem si o ungem cu gem. Amestecam ingredinetele

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 40 dkg faina
  • 20 dkg margarina
  • 1 plic praf de copt
  • 15 dkg zahar pudra
  • 1 ou
  • Coaja si zeama de la o lamaie
  • 2 dl smantana
  • Pentru unplutura:
  • 20 dkg zahar
  • 4 galbenusuri
  • 20 dkg nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 glbenusuri

Mod de preparare

Aluatul este uns cu gem. Framantam ingredientele pentru aluat si il impartim in 2 parti. O parte o intindem si o ungem cu gem. Amestecam ingredinetele pentru umplutura si o intindem pe foaie. Restul foii o pozitionam in forma de zabrele deasupra umpluturii. Coacem in cuptorul fierbinte.
Alte retete cu prajituri

Prajitura mere

Tort diplomat

Placinta cu branza

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...