Mar copt cu crema de whisky

• taiati merele in 4 si scoateti-le semintele  • coaceti-le pe plita sau in cuptor •

Portii
3
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • mere - 3 buc
  • biscuiti cu scortisoara - 12 buc
  • inghetata de menta - 6 scoops
  • stafide - 100 g
  • crema de whisky cu aroma de Tiramisu - 100 ml
  • bautura de soia cu gust de orez - 100 ml
  • smantana de gatit - 200 ml
  • zahar brun - 3 linguri
  • sirop de vanilie Monin - 2 linguri
  • scortisoara pudra - 1 lingurita

Mod de preparare


• taiati merele in 4 si scoateti-le semintele 
• coaceti-le pe plita sau in cuptor
• adaugati-le intr-o punga de vidat FoodSaver mai mare si peste acestea puneti crema de whisky, siropul de vanilie, zaharul, stafidele, bautura de soia cu gust de orez si scortisoara pudra
• vidati partial (cca 70%) cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver, apasand functia pentru umiditate ridicata
• introduceti punga in aparatul de gatire in vid SousVide Supreme la 75⁰C si lasati-o acolo pentru 60 min, timp in care toate aromele se vor amesteca spectaculos
• desfaceti punga si turnati compozitia intr-o craticioara – adaugati smantana de gatit si lasati-o la redus (la inchegat pe foc) pentru cateva minute
• zdrobiti biscuitii si adaugati-i la baza paharului
• adaugati deasupra 3-4 bucati de mar
• adaugati inghetata (2 scoop-uri pe fiecare) si sos fierbinte din abundenta peste inghetata

Pofta buna! 

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...