Mascota

Se topeste ciocolata la bain - marie. Se adauga untul bucatele amestecand mereu apoi galbenusele si la sfarsit albusurile spuma . (Vasul cu compoziþi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Crema: 250 gr ciocolata menaj
  • 100 gr unt
  • 4 oua
  • Pentru montat: Piscoturi de sampanie 30 buc. sau cuvertura de ciocolara
  • o forma rotunda cu diametrul de 18-20 cm destul de adanca
  • o foaie de staniol pentru imbracat forma

Mod de preparare

Se topeste ciocolata la bain - marie. Se adauga untul bucatele amestecand mereu apoi galbenusele si la sfarsit albusurile spuma . (Vasul cu compoziþia este mereu la bain-marie) Se unge cu unt o forma si se poate alege varianta urmatoare:


1) Forma se imbraca in cuvertura de ciocolata se raceste bine, apoi se pune crema in ea si se da iarasi la frigider cateva ore. Se rastoarna bagand-o cateva minute in apa calda.Se poate rasturna pe un capac potrivit facut din aluat de piscoturi, sau chiar piscoturi aranjate ca un capac plan. Se poate face operatia folosind forme mici - pentru prajituri individuale - de tarte ,

tapetate cu hartie pergament sau staniol si unsa cu unt.

2) Forma se imbraca in piscoturi fasonate. Se varsa crema in ea si se pune la frigider cateva ore. Se rastoarna ca mai sus.

Se scoate din forma se deslipeste staniolul dupa ce a fost o clipa udat cu apa calda.


Se serveste cu o crema englezeasca.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras

Am pregatit acest cheesecake special pentru aceasta dubla aniversare, reteta cu nr.700 si 7 ani de Bucataras. 7 ani in care...

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca