Mereng

Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul tos, incalzit putin in prealabil. Se unge o tava cu ulei, se presara cu putina faina si se to

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 250 gr frisca
  • sos de ciocolata
  • ulei
  • faina
  • inghetata

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul tos, incalzit putin in prealabil. Se unge o tava cu ulei, se presara cu putina faina si se toarna cu ajutorul unui cornet gramajoare rotunde, semisferice, cu diametrul de 5-6 cm, spritate in forma de spirala. Se coc la foc mic, pana se usuca de tot. Se umple apoi fiecare capacel cu inghetata si se lipesc doua cate doua.


Se servesc ornate cu frisca si sos de ciocolata.

Alte retete de dulciuri:

Fursecuri de Craciun Prajitura Snikers Lapte de pasare

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Parteneri
Bucataras.RO

Frigarui de pui cu sos satay

Va propun o reteta foarte populara in sultanatul de Brunei  - frigaruile satay. De origine indoneziana, le...

Frigarui de pui cu sos satay
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa