Mezes cu crema de gris

Delicioasa, o fac pentru Mos Craciun in fiecare an

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 150 gr miere
  • 150 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat sau amoniac
  • Crema:
  • 1 litru lapte
  • 200 gr unt
  • 150 gr gris
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vaniliat
  • 1 lingirita ness
  • 1 ceasca nuca macinata

Mod de preparare

Pui intr-un vas, laptele, mierea, zaharul, untura, oul si bicarbonatul. Bati bine cu telul la bain-mare, pana isi dubleaza volumul. Iei vasul de pe foc si incorporezi toata faina odata, amestecand cu o lingura de lemn . Lasi sa se raceasca si framanti cu mana. Imparti aluatul in cinci bucati si intinzi pe rand, foi de dimensiunea tavii. Le coci pe fundul tavii presarate cu faina cca. 10 minute. Desprinzi cu cutitul foile si le lasi sa se raceasca. Pentru crema, pui la fiert laptele cu grisul si coaja de la lamaie. Lasi sa se raceasca, dupa care incorporezi zeama de la lamaie, untul si zaharul vanilat si 200 gr zahar. O imparti in doua. O parte o lasi alba, iar in cealalta pui nessul dizolvat cu o picatura de apa. Asezi o foaie, ungi cu un strat de crema alba, pui alta foaie, ungi cu crema cu ness si tot asa, pana cand termini foile. Deasupra intinzi un strat de crema alba in care ai incorporat nuca macinata.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...