Se prepara un aluat frantuzesc. Separat se curata merele de coaja, se taie in felii subtiri si se rad pe razatoarea mare. Se pun apoi la fiert impreu
Se prepara un aluat frantuzesc. Separat se curata merele de coaja, se taie in felii subtiri si se rad pe razatoarea mare. Se pun apoi la fiert impreuna cu zaharul, untul si putina apa. Se calesc bine, pana scad, apoi se adauga coaja de lamaie rasa, scortisoara pisata, zaharul vanilat si se amesteca bine, dupa care se lasa la racit. Din aluat, se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie cu un cutir patrate sau romburi cu latura de 6-8 cm, apoi se pun in tava si se lasa la copt 12-14 minute.
Se despica in doua, dupa coacere, si se pune intre ele umplutura de mere, apoi se presara cu zahar pudra. Alte retete de dulciuri:
Prajituri simple Cornulete cu rahat Cozonac moldovenesc
Anul trecut, din motive de sanatate nu mi-am permis sa prepar bobul asa cum il facea bunica, insa acum vi-l prezint exact...
Mancare de bob cu prajealaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj