Mile feuilles cu pasta de mere

Se prepara un aluat frantuzesc. Separat se curata merele de coaja, se taie in felii subtiri si se rad pe razatoarea mare. Se pun apoi la fiert impreu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat frantuzesc
  • 1 kg mere
  • 300 gr zahar tos
  • 50 gr unt
  • coaja de lamaie
  • scortisoara
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se prepara un aluat frantuzesc. Separat se curata merele de coaja, se taie in felii subtiri si se rad pe razatoarea mare. Se pun apoi la fiert impreuna cu zaharul, untul si putina apa. Se calesc bine, pana scad, apoi se adauga coaja de lamaie rasa, scortisoara pisata, zaharul vanilat si se amesteca bine, dupa care se lasa la racit. Din aluat, se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie cu un cutir patrate sau romburi cu latura de 6-8 cm, apoi se pun in tava si se lasa la copt 12-14 minute.


Se despica in doua, dupa coacere, si se pune intre ele umplutura de mere, apoi se presara cu zahar pudra. Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple Cornulete cu rahat Cozonac moldovenesc

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si sunca

Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si sunca
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa