Mouffin cu mac

Se prepara umplutura, se fierbe 350 ml lapte, 100 ml se amesteca cu praful de budinca si 2 – 3 linguri zahar. Compozitia se toarna in lapte, s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml lapte
  • 1 pachet de budinca de ciocolata
  • 100 ml lapte pentru budinca
  • 2 – 3 linguri zahar
  • Pentru aluat:
  • 100 g mac macinat
  • 100 g tarate de ovaz
  • 100 g faina fina
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • ½ lingurita nucsoara
  • 2 oua

Mod de preparare

Se prepara umplutura, se fierbe 350 ml lapte, 100 ml se amesteca cu praful de budinca si 2 – 3 linguri zahar. Compozitia se toarna in lapte, se fierbe pana se ingroasa. Budinca se lasa la racit Cuptorul se incalzeste la 180°C,formele de copt mouffin se tapeteaza cu hartie special pentru mouffin.

Macul se amesteca cu taratele de ovaz si faina cu bicarbonatul de sodiu, praf de copt, coaja rasa de lamaie, scortisoara si nucsoara. Galbenusurile se freaca cu zahar, se adauga ulei. Amestecul de faina si laptele ramas se adauga la galbenusuri in cantitati mici si alternativ. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se amesteca cu grija cu aluatul. Aluatul preparat se portioneaza cu lingura in formele de copt pentru mouffin in proportie 3 linguri de aluat la 1 lingura de umplutura si iar de aluat. Se coc 15 – 20 de minute.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

Niste sarmalute mai light care pica foarte bine...nu sunt asa grele la stomac ca cele de porc,sa le incercati

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise