Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao

O praji de te lingi pe degete... O combinatie intre dulcele dat de stafide si rahat si merisoarele putin acrisoare. Si daca optam si pentru niste nuca usor prajita atunci efectul va fi unul de senzatie.

Portii
24
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g Zahar alb
  • 5 galbenusuri
  • 250 g Unt
  • 250 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata)
  • 100 g Stafide
  • 200 g merisoare
  • 6 cubulete de rahat divers colorate
  • 4 foi de napolitana
  • 1 lingurita rasa Scortisoara
  • 2 pliculete zahar Zahar vanilat
  • 1 fiola Esenta de rom
  • Pentru glazura
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri apă clocotită

Mod de preparare

Intr-o cratita punem jumatate din cantitatea de zahar la topit. Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici. Lasam sa dea in cateva clocote si apoi luam de pe foc. Punem intr-un bol untul taiat cubulete, restul de zahar si galbenusurile. Batem cu telul. Adaugam restul de nuca (eventual prajita), merisoarele, stafidele si zaharul vanilat.


Amestecam bine si apoi adaugam totul in cratita de mai sus. Punem pe foc mic si lasam sa dea in cateva clocote. Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom si scortisoara. Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca prea mult deoarece riscam sa se intareasca prea tare si sa nu o mai putem intinde. Compozitia trebuie impartita in 3 parti (cu aproximatie).


Asamblam prajitura pe un platou sau pe un blat. Asezam pe platou prima foaie de napolitana pe care o ungem cu o portie din compozitie si nivelam bine. Acoperim cu o foaie de napolitana pe care o presam usor iar apoi intindem un nou strat de compozitie, inca o foaie ,inca un strat si terminam cu ultima foaie de napolitana. Acoperim cu o coala de hartie alba peste care asezam un fund de lemn si apoi o greutate ca sa presam prajitura. Lasam sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore bune. Prepararea glazurii Se fierbe apa, se adaugă zahărul pudră apoi untul.


Se amesteca bine si lasam panacand atat zaharul cat si untul se topesc. Se adauga cacao. Se amesteca. Se trage de pe foc, se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna deasupra prajiturii. Decoram cu bomboane ornament. Lasam sa se intareasca glazura si apoi taiem portii dupa placul fiecaruia.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca