Negresa

Se amesteca pe foc mic, laptele, zaharul untul, cacaua si se lasa la omogenizat compozitia. Se pun deoparte 15 linguri din amestec, pentru glazura, i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 400 gr zahar
  • faina
  • 5 oua
  • 50 gr cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • nuci maruntite
  • zahar vanilat
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca pe foc mic, laptele, zaharul untul, cacaua si se lasa la omogenizat compozitia. Se pun deoparte 15 linguri din amestec, pentru glazura, iar in restul de crema, racita se adauga galbenusurile, apoi albusurile batute spuma cu sare, faina si praful de copt. Se unge o tava cu ulei si se toarna compozitia. Se pun deasupra nucile si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Dupa aceea se scoate prajitura din cuptor si se unge cu glazura ramasa.


Se serveste taiata in patrate, dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce Ciocolata de casa Tiramisu

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...