Negresa cu glazura de ciocolata

Untul se freaca bine cu 4 galbenusuri, zaharul si 3 linguri de cacao. Se adauga 200 g faina, praful de copt si laptele. Se unge o tava cu unt si se ta

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o cana de faina
  • 2 cani de zahar
  • 200 g unt
  • 3 linguri de cacao
  • 7 linguri de lapte
  • 7 linguri de miez de nuca macinat
  • 4 oua
  • o lingurita de praf de copt
  • o lingurita de otet
  • 2 lingurita de esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata

Mod de preparare

Untul se freaca bine cu 4 galbenusuri, zaharul si 3 linguri de cacao. Se adauga 200 g faina, praful de copt si laptele. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se adauga compozitia si se introduce la cuptor.

Crema se face din 3 linguri de lapte, zahar, o lingura de cacao. Se fierbe putin si se adauga 50 g unt si ciocolata maruntita, dupa care se mai fierbe inca 5 min.

Blatul se imbraca in aceasta crema.
Se poate orna si cu frisca.

Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv placinta dobrogeana

Cui nu-i place placinta cu branza? Sigur aveti amintiri placute din copilaria voastra cu aceasta placinta fie dulce, fie...

Aperitiv placinta dobrogeana
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca