Negresa cu mure proaspete

Negresa cu mure proaspete este un desert delicios pe care-l puteti pregati foarte simplu si usor. Cu aceasta reteta de negresa veti obtine o prajitura pufoasa, usor umeda, tipic americana.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 230 g ciocolata neagra
  • 120 g unt
  • 100 g faina
  • 40 g pudra de cacao
  • 210 g zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 3 oua
  • 200 g mure

Mod de preparare

Zilele trecute am trecut prin piata si am cumparat cateva kilograme de mure sa fac dulceata, dar am mai oprit cateva grame de mure cu scopul de a le folosi pentru a face o negresa cu mure.

Negresa cu mure este excelenta si foarte dulce. Eu intotdeauna pun un pic mai putin zahar decat in reteta de negresa cu Oreo. Murele dau un gust usor acrisor si proaspat de tarta.

Va sfatuiesc sa topiti ciocolata si untul la bainmarie. Daca veti faceti acest lucru direct pe foc, este posibil ca amestecul sa iasa putin amarui.

Murele pot fi inlocuite si cu alte fructe de sezon, cum ar fi zmeura sau prune.

Preincalziti cuptorul la 160° Celsius. Se topesc 200 grame de ciocolata neagra impreuna cu untul, la bainmarie sau in cuptorul cu microunde. Dupa ce se topeste lasati amestecul sa se raceasca si taiati ciocolata ramasa in bucati.

Intr-un alt castron se amesteca faina cu pudra de cacao, praful de copt si sarea. (Daca nu aveti pudra de cacao o puteti inlocui cu 50 g de faina).

Separat, intr-un vas mai mare amestecati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se topeste si se obtine un amestec omogen. Se adauga amestecul de ciocolata si unt racit, apoi se incorporeaza amestecul de faina.

La final adaugati si bucatile de ciocolata neagra.

Tapetati cu hartie de copt o forma cu dimensiunile 24 x 24 cm. Distribuiti aluatul uniform, iar pe deasupra mure pe care le apasati usor in aluat.

Dati la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Dupa ce este gata se lasa in tava sa se raceasca, apoi negresa cu mure se portioneaza.


Serviti negresa cu mure ca desert dupa masa de pranz.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu caise, visine si bezea

O combinatie ideala pentru vremea de afara!

Prajitura cu caise, visine si bezea
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii