Nuga cu nuci

Se bat albusurile spuma tare cu 100 gr zahar. Separat, se fierbe restul de zahar, impreuna cu glucoza sau mierea in 100 ml apa, pana se obtine un fon

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de napolitane
  • 4-5 albusuri
  • 350 gr zahar
  • 200 gr glucoza sau miere de albine
  • 400 gr nuci
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare cu 100 gr zahar. Separat, se fierbe restul de zahar, impreuna cu glucoza sau mierea in 100 ml apa, pana se obtine un fondant tare. Acesta se toarna fierbinte peste albusurile batute si se amesteca continuu pe bain marie, aproximativ 40 de minute. Se ia apoi vasul de pe foc, se adauga nucile si zaharul vanilat. Se pune compozitia intre foile de napolitane, se acopera cu o hartie de pergament si se pune greutate deasupra.


Se serveste a doua zi, taiata patratele sau romburi.

Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple Prajitura snikers Tiramisu

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de peste pe pat de legume in papillote

O mancare usoara si aromata facuta cu biban in cuptor, impachetat in hartie de copt.  Pentru aceasta Reteta de...

Reteta de peste pe pat de legume in papillote
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca