Paine boiereasca

Dupa ce s-a racit, painea boiereasca se pudreaza cu zahar si se taie sub forma de patratele, apoi se serveste.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 200 g unt sau
  • 180 g untura
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • esente
  • 3-4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca macinata si
  • albusurile batute spuma
  • magiun

Mod de preparare

Pentru painea boiereasca se framanta aluatul, se ia deoparte o bucatica mai mica de aluat, se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Aluatul mai mare se intinde si se pune in tava, iar deasupra se adauga magiun. Separat se freaca 3-4 galbenusuri cu 150 g zahar, 150 g nuca macinata si albusurile batute spuma, apoi se pune peste magiun. Din restul de aluat, se fac bastonase, care se aseaza sub forma de gratii peste nuca.


Dupa ce s-a racit, painea boiereasca se pudreaza cu zahar si se taie sub forma de patratele, apoi se serveste.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!