Reţetă de preparare a papanaşilor pufosi cu mac

Reţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasii pufosi cu mac se dizolva 40 g drojdie si o lingurita de zahar in 125 ml lapte caldut.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 40 g drojdie
  • doua lingurite de zahar
  • 125 ml lapte caldut
  • 250 g faina
  • 50 g unt topit si
  • 1 ou
  • sare
  • 30 g unt.

Mod de preparare

Pentru papanasii pufosi cu mac se dizolva 40 g drojdie si o lingurita de zahar in 125 ml lapte caldut, se lasa timp de un sfert de ora, se amesteca apoi cu 250 g faina, 50 g unt topit si 1 ou. Aluatul se lasa la dospit timp de 35 de minute, dupa care, se amesteca 80 g mac, o lingura de zahar, 20 g unt si 1 galbenus. Din aluat, se intinde o foaie, din care se taie forme rotunde. Compozitia cu mac se pune intre doua bucati de aluat, avand grija ca marginile sa fie bine lipite. Se lasa iar la dospit timp de 20 de minute, iar intr-un vas se clocoteste apa cu sare, 30 g unt si o lingurita de zahar. Se fierb pe rand la foc potrivit.


Papanasii pufosi cu mac se pot servi calzi sau reci.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos