Pasca simpla cu smantana

Pasca cu smantana este o reteta simpla si gustoasa pe care o puteti pregati pentru masa de Pasti. Este o pasca cremoasa si fina.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • - 3 oua
  • - 75 g iaurt
  • - 2-3 linguri zeama lamiie
  • - coaja de la o lamiie
  • - 125 g unt topit
  • - 75 g zahar
  • - 450 g faina
  • - 2 1/2 lingurite drojdie uscata
  • - sare
  •  
  • Pentru umplutura de smantana:
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 100g stafide
  • 450g smantana

Mod de preparare

Pt aluat:

Se bat cele 3 oua, se amesteca si zaharul, sarea, zeama si razatura de lamiie. Se adauga untul topit si iaurtul. Se amesteca bine. Se toarna faina deasupra, se face o adincitura si se pune drojdia. Se framanta 10-15 minute. Se imparte in doua - cantitatile din reteta sunt suficiente pentru 2 portii de pasca.

Se intind cele 2 bucati de aluat in doua foi si se aseaza in tavi, astfel incat margini de aluat sa fie si inafara tavii si se mai lasa o ora tavile acoperite ca sa creasca aluatul.

Umplutura:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, esenta de vanilie dupa gust si coaja de lamaie. Apoi se adauga stafidele si smantana si se omogenizeaza. Se imparte umplutura in cele doua tavi cu aluatul care a crescut. Umplutura nu trebuie sa fie pana sus, se va umfla in timpul coacerii.

Se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 45-50 de minute, se lasa sa se raceasca in tava pentru 2-3- ore, mijlocul va fi inca moale dar asa trebuie sa fie.

Reteta de pasca simpla cu smantana a fost propusa de California pe forum culinar.


Serviti pasca cu smantana la masa de Paste impreuna cu familia.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa