Pasca simpla cu smantana

Pasca cu smantana este o reteta simpla si gustoasa pe care o puteti pregati pentru masa de Pasti. Este o pasca cremoasa si fina.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • - 3 oua
  • - 75 g iaurt
  • - 2-3 linguri zeama lamiie
  • - coaja de la o lamiie
  • - 125 g unt topit
  • - 75 g zahar
  • - 450 g faina
  • - 2 1/2 lingurite drojdie uscata
  • - sare
  •  
  • Pentru umplutura de smantana:
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 100g stafide
  • 450g smantana

Mod de preparare

Pt aluat:

Se bat cele 3 oua, se amesteca si zaharul, sarea, zeama si razatura de lamiie. Se adauga untul topit si iaurtul. Se amesteca bine. Se toarna faina deasupra, se face o adincitura si se pune drojdia. Se framanta 10-15 minute. Se imparte in doua - cantitatile din reteta sunt suficiente pentru 2 portii de pasca.

Se intind cele 2 bucati de aluat in doua foi si se aseaza in tavi, astfel incat margini de aluat sa fie si inafara tavii si se mai lasa o ora tavile acoperite ca sa creasca aluatul.

Umplutura:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, esenta de vanilie dupa gust si coaja de lamaie. Apoi se adauga stafidele si smantana si se omogenizeaza. Se imparte umplutura in cele doua tavi cu aluatul care a crescut. Umplutura nu trebuie sa fie pana sus, se va umfla in timpul coacerii.

Se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 45-50 de minute, se lasa sa se raceasca in tava pentru 2-3- ore, mijlocul va fi inca moale dar asa trebuie sa fie.

Reteta de pasca simpla cu smantana a fost propusa de California pe forum culinar.


Serviti pasca cu smantana la masa de Paste impreuna cu familia.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Orez cu sofran

Risotto allo zafferano ... un preparat tipic zonei Lombardia (Italia) ... pe cat de simplu pe atit de indragit datorita...

Orez cu sofran
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca