Patrate patate cu cafea

Rupem ciocolata in bucati si o topim la abur. Dizolvam cafeaua in 4 linguri de apa fiarta. Frecam untul cu zaharul si sarea, si adaugam pe rand ouale

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 dkg ciocolata menaj
  • 2 linguri de cafea instant
  • 50 dkg unt sau amrgarina
  • 50 dkg zahar
  • Putina sare
  • 8 oua
  • 75 dkg faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2.5 dl + 3 linguri lapte
  • Frisca
  • Zahar cu cacao

Mod de preparare

Rupem ciocolata in bucati si o topim la abur. Dizolvam cafeaua in 4 linguri de apa fiarta. Frecam untul cu zaharul si sarea, si adaugam pe rand ouale si laptele. Incorporam faina amestecata cu praful de copt. Impartim aluatul in 3 parti, intr-una amestecam cicolata, si jumatate din cafea, in a 2-a parte amestecam restul cafelei, iar la ultima parte adaugam laptele ramas. Pozitionam alternativ cele 3 parti de aluat intr-o tava unsa cu margarina de 32X38 cm. Le coacem 40 de minute in cuptorul pre-incalzit la 175 de grade C. Taiem prajitura racita in patrate, si o decoram dupa preferinte cu zahar cu cacao, frisca sau ciocolata razuita.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu crema

Negresa prajitura

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...