Placinta cu branza sarata si caise

Perfecta atunci cand ai pofta de ceva dulce.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet Foi de placinta
  • 1 Kg branza de vaca sarata
  • 3 Oua
  • 1 praf de sare
  • caise din compot de casa
  • 5 linguri de zahar
  • scortisoara
  • 1/2 pachet de Margarina

Mod de preparare

Compozitie:

Se faramiteaza branza cu o furculita, se adauga un praf de sare, 3 oua si 5 linguri de zahar. Se amesteca pana cand devine omogen. Se topeste margarina. In tava se pune hartie de copt si 2 foi de placinta. Foile se ung cu margarina, se pune alta foaie, iar margarina si tot asa pana se fac 5 foi.

Se toarna din compozitie cam un sfert si se adauga cateva caise, apoi se ruleaza usor. Ies cam 3 placinte. Se incalzeste cuptorul. Inainte sa fie bagate le cuptor placintele se ung cu putin ulei. Cand sunt gata se pudreaza cu scortisoara.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca