Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac este un desert de toamna nemaipomenit. Nu doar merele pot fi folosite in aceasta perioada pentru retetele de placinta, ci si dovleacul dulce.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar brun
  • 250 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 2 cani piure de dovleac
  • 3 oua
  • ½ cana cu zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita nucsoara
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • ½ lingurita sare
  • 3 linguri faina
  • ½ cana cu lapte praf

Mod de preparare

In primul rand trebuie pregatit piureul de dovleac. Se spala dovleacul si se taie in felii subtiri apoi se pun intr-o tava la cuptor pentru aproximativ o ora la foc mediu. Se face proba cu furculita, daca intra usor in dovleac inseamna ca e copt. Apoi se curata de coaja si se paseaza in robotul de bucatarie.

Din ingredientele pentru aluat se framanta bine un aluat de tarta care se pune intr-o folie si se da la rece pentru aproximativ 30 minute.

Se scoate aluatul de tarta din frigider, se face o foaie, se aseaza in tava de tarta, se inteapa din loc in loc iar deasupra se pune folie de aluminiu cu boabe de fasole, monezi sau orice altceva pentru a se coace uniform aluatul. Se da la cuptor 10 minute apoi se scoate si se inlatura folia.

Pentru umplutura se bat bine cele 3 oua cu zaharul brun, se adauga aromele apoi se incorporeaza incet si laptele praf si faina cernute printr-o sita. Adaugam si piureul de dovleac si amestecam bine.

Se toarna aceasta compozitie peste aluatul de tarta si se da la cuptor initial pentru 15 minute la foc mare, apoi inca 40-45 la foc mai mic. Dupa 15 minute eu am adaugat si cateva ornamente sub forma de steluta facute din aluatul care mi-a ramas.
Cand s-a copt se poate verifica cu o scobitoare, daca iese curata putem scoate placinta din cuptor si o lasam la racorit pe un gratar.


Placinta cu dovleac se serveste calda dar si rece, simpla sau cu smantana sau iaurt grecesc.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rață înăbușită în suc de ananas

De vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea,...

Rață înăbușită în suc de ananas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca