Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac este un desert de toamna nemaipomenit. Nu doar merele pot fi folosite in aceasta perioada pentru retetele de placinta, ci si dovleacul dulce.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar brun
  • 250 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 2 cani piure de dovleac
  • 3 oua
  • ½ cana cu zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita nucsoara
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • ½ lingurita sare
  • 3 linguri faina
  • ½ cana cu lapte praf

Mod de preparare

In primul rand trebuie pregatit piureul de dovleac. Se spala dovleacul si se taie in felii subtiri apoi se pun intr-o tava la cuptor pentru aproximativ o ora la foc mediu. Se face proba cu furculita, daca intra usor in dovleac inseamna ca e copt. Apoi se curata de coaja si se paseaza in robotul de bucatarie.

Din ingredientele pentru aluat se framanta bine un aluat de tarta care se pune intr-o folie si se da la rece pentru aproximativ 30 minute.

Se scoate aluatul de tarta din frigider, se face o foaie, se aseaza in tava de tarta, se inteapa din loc in loc iar deasupra se pune folie de aluminiu cu boabe de fasole, monezi sau orice altceva pentru a se coace uniform aluatul. Se da la cuptor 10 minute apoi se scoate si se inlatura folia.

Pentru umplutura se bat bine cele 3 oua cu zaharul brun, se adauga aromele apoi se incorporeaza incet si laptele praf si faina cernute printr-o sita. Adaugam si piureul de dovleac si amestecam bine.

Se toarna aceasta compozitie peste aluatul de tarta si se da la cuptor initial pentru 15 minute la foc mare, apoi inca 40-45 la foc mai mic. Dupa 15 minute eu am adaugat si cateva ornamente sub forma de steluta facute din aluatul care mi-a ramas.
Cand s-a copt se poate verifica cu o scobitoare, daca iese curata putem scoate placinta din cuptor si o lasam la racorit pe un gratar.


Placinta cu dovleac se serveste calda dar si rece, simpla sau cu smantana sau iaurt grecesc.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii