Placinta cu fructe

Inmuiem drojdia in laptele caldut cu zahar. Amestecam stafidele cu fructele confiate, le stropim cu rom si le lasam la odihnit. Amestecam faina cu unt

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 dkg drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 dl lapte caldut
  • 60 dkg faina
  • 20 dkg unt
  • 1 ou
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • ½ lingurita sare
  • ½ baton de vanilie
  • 15 dkg stafide
  • 5 dkg papaya confiata
  • 5 dkg ananas confiat
  • 5 dkg caise confiate
  • 2 linguri rom
  • 17 dkg baton de martipan
  • 5 dkg unt
  • 10 dkg zahar pudra vanilat
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Inmuiem drojdia in laptele caldut cu zahar. Amestecam stafidele cu fructele confiate, le stropim cu rom si le lasam la odihnit. Amestecam faina cu untul, oul batut, coaja rasa de lamaie, sarea, samburii din batonul de vanilie si drojdia cu lapte. Preparam un aluat tare, adaugam lapte daca este necesar si lasam la dospit 15 minute. Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina si presaram deasupra fructele stoarse. Rulam batonul de martipan la lungimea aluatului si il pozitionam in mijloc, impaturim aluatul in 3 si apasam capetele. Punem aluatul intr-o tava unsa si captusita cu hartie de copt in asa fel incat partea indoita sa vina dedesubt. Facem doua adancituri pe lungimea aluatului. Lasam la dospit 20-30 de minute si coacem in cuptorul pre-incalzit. Scoatem painea pe o suprafata, o ungem cu unt topit si presaram cu zahar pudra vanilat.
Alte retete cu prajituri gasiti aici

Tiramisu original

Tarta cu visine

Prajitura cu visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...