Placinta cu fructe si crema de vanilie

Placinta cu fructe si crema de vanilie este un desert de vara absolut delicios, deloc greu de preparat, la care pot fi folosite fructele preferate.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru crusta:
  • 180 de grame de faina
  • 75 de grame de unt rece
  • 1 ou
  • 150 de grame de zahar
  • 1 lingurita mica praf de copt
  • pentru umplutura:
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 600 de grame de smantana cu minimum 20 % grasime
  • 200 de grame de zahar
  • fructele voastre preferate din compot - piersici
  • caise
  • mandarine
  • ananas
  • sau fructe congelate (visine
  • fructe de padure) - eu am folosit un compot de 720 ml de caise home-made
  • si nu ar fi stricat sa fi avut chiar mai
  • multe fructe
  • 250 ml zeama din compot
  • 1 plic de tort-jelee

Mod de preparare

Pentru aluatul de crusta, amestecati faina cu praful de copt si cu zaharul. Untul rece il taiati in aceasta masa (eu am folosit rola de taiat paste) pana cand amestecul asemanator nisipului.

Adaugati oul si framantati foarte putin. Acoperiti cu o folie si dati la frigider pentru o ora.

Taierea untului in ingredientele uscate serveste la obtinerea unui aluat mult mai nisipos, de o calitate mult mai fina decat ar fi fost framantand, simplu, toate ingredientele, cu toate ca aluatul obtinut este mai greu de lucrat, atunci cand se intinde in forma si va trebui, eventual, sa va ajutati de foarte putina faina.

Dupa o ora, aluatul se intinde, prin presare, intr-o forma de tort cu inel detasabil, tinand cont ca marginile superioare sa fie cat mai regulate, si se da din nou la frigider.

375 de ml de lapte se pun la fiert. Restul de 125 de ml se amesteca cu praful de budinca si zaharul si se adauga in laptele fierbinte, amestecand continuu. Se fierbe o budinca groasa. In budinca se amesteca toata smantana pana la perfecta omogenizare.

Se aseaza deasupra fructele, si se da la cuptorul preincins la 175 de grade, pentru o ora.

Placinta cu fructe si crema de vanilie se lasa sa se raceasca, apoi se prepara jeleul din plicul de tort-jelee si zeama de compot. Se aseaza peste tarta si se da la rece. Dupa preferinte, se poate orna tarta inainte de servire, eu am presarat doar zahar praf.


Reteta de placinta cu fructe si crema de vanilie a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale

Cred că aveți cu toții o tigaie pe care o considerați perfectă; cea cu care vă place să lucrați, cea în care ați...

Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii