Placinta cu iaurt

O placinta cu foi super-fragede si cu o umplutura cremoasa, fina, aromata.

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg iaurt cu 10% grasime (eu am folosit Pilos)
  • 450 g faina
  • 180 unt la temperatura camerei
  • 140 g zahar
  • 2 oua
  • 140 g smantana
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 7 oua
  • 275 g zahar pudra
  • 2 linguri gris
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • zahar pentru pudrat
  • un galbenus pentru uns placinta
  • ulei pentru uns tava
  • Mai avem nevoie:
  • Pentru aluat:
  • Pentru umplutura:
  • faina pentru infainat masa de lucru

Mod de preparare

Taiem untul cubulete si mixam. Adaugam putin cate putin zaharul. Incorporam ouale unul cate unul. Adaugam smantana. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si sarea. Incorporam putin cate putin faina si framantam. Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios. Punem aluatul pe masa infainata si il impartim in 3 bucati. Cu ajutorul sucitorului intindem 3 foi de aluat.

Umplutura:

Scurgem iaurtul de zer iar apoi il amestecam rand pe rand cu ouale,zaharul pudra,zaharul vanilat,esenta de rom, sarea si apoi cu grisul.

Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn. Obtinem o umplutura cremoasa si aromata. Ungem tava(32/22)cu ulei si o tapetam cu hartie de copt. Asezam o foaie de aluat pe fundul tavii, folosind sucitorul. Indepartam surplusul de aluat de pe marginile tavii. Impartim umplutura in doua .

Peste foaia de aluat punem o parte de umplutura si nivelam. Acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat si indepartam surplusul de pe margini.

Turnam restul de umplutura si acoperim ce cea de-a treia foaie de aluat,indepartand surplusul de pe margini. Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de aproximativ 50 min. Cu 10 min inainte de a o scote din cuptor ungem placinta cu un galbenus bine batut. Cand placinta este frumos rumenita si bine facuta(facem testul scobitorii), o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava. Pudram placinta si apoio taiem.

Va invit sa serviti!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura frageda cu branza si capsuni

picnicul bucatarasilor Aceasta reteta rapida si delicioasa e numai buna pentru un picnic alaturi de bucatarasi. Recent am...

Desert prajitura frageda cu branza si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii